Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Promocija upisa učenika u obrtnička zanimanja, Mali Lošinj, 15.3.2024.

U organizaciji Udruženja obrtnika Cres Lošinj, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije predstavila je pojedine strukovne škole u okviru aktivnosti promocije upisa učenika u strukovna zanimanja na Malom Lošinju, 15.3.2024. godine.

U Osnovnoj školi Mario Martinolić, Mali Lošinj, predstavile su svoje programe i zanimanja roditeljima i učenicima osmih razreda sljedeće škole:

1.           Obrtnička škola Opatija

2.           Drvodjeljska i strojarska škola Rijeka

3.           Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka

4.           Srednja škola Ambroza Haračića, Mali Lošinj

5.           Centar za pružanje usluga u zajednici, Mali Lošinj

Hrvatska obrtnička komora sa svojim područnim komorama i udruženjima obrtnika kao jednu od glavnih zadaća ima skrb o obrazovanju kadrova, kao i daljnje obrazovanje i usavršavanje obrtnika, shodno Zakonu o obrtu.

Ono što posebno želimo istaknuti je kako u procesu obrazovanja za obrtnička zanimanja važnu  uloga ima mentor koji u radionici prenosi vještine i znanja na učenika. Upravo iz tog razloga tijekom promocije predstavili su se i obrtnici s Malog Lošinja, koji su s prisutnima podijelili svoje životne priče i kako su se odlučili na otvaranje obrta:

Magda Goleš Pejić

Tea Đurić Margeta

Čazim Mehmeti

Mirjana Kujundžić

Toni Milenović

Mlade snage budućih obrtnika, učenici Centra za pružanje usluga u zajednici Mali Lošinj, bili su proaktivni u prezentaciji programa i zanimanja, a također i kuhari i konobari Srednje škole Ambroza Haračića, Mali Lošinj.

S mladim talentiranim, nadamo se budućim obrtnicima, doista imamo gospodarsku perspektivu.

Budi majstor!

Upiši struku i živi od svojih ruku!

Dio trenutka s promocije upisa učenika u obrtnička zanimanja dijelimo s vama:

Povezane novosti

Čestitamo Međunarodni praznik rada!
Poštovane obrtnice i obrtnici, danas obilježavamo Međunarodni praznik rada i posebno izražavamo zahvalnost svim vrijednim rukama koje grade, stvaraju i unaprjeđuju naš svakodnevni život. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije s ponosom podržava i promiče trud i posvećenost svojih obrtnika, koji doprinose razvoju našeg društva i čine temelj našeg gospodarstva.
BUDI MAJSTOR! Upiši Graditeljsku školu za industriju i obrt Rijeka
Drago nam je predstaviti Graditeljsku školu za industriju i obrt Rijeka, koja ima dugogodišnju suradnju s Obrtničkom komorom Primorsko-goranske županije te se nadamo da će pojedini od vas postati njeni učenici upisom jednog od programa koje provodi ova škola. Škola upisuje učenike u programe za zanimanja: zidar, autolakirer, soboslikar ličilac i ostala zanimanja. Više o […]
Otvoreni natječaji za nabavku tiskanog i uredskog materijala te sredstava za čišćenje i higijenskog materijala
Pozivamo sve zainteresirane obrtnike da se prijave na natječaje objavljene na web stranici Hrvatske obrtničke komore. Objavljena su dva natječaja i to za: https://www.hok.hr/aktualno/natjecaj-za-nabavu-tiskanog-materijala-uredskog-materijala-i-toneratinti 2. Nabavu sredstava za čišćenje i higijenskog materijala https://www.hok.hr/aktualno/natjecaj-za-nabavu-sredstava-za-ciscenje-i-higijenskog-materijala Uvjeti natječaja: a) Cijene u ponudi izražavaju se posebno i pojedinačno za svaku vrstu robe fco skladište naručitelja. Cijene ponude za sve […]