Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Svečana proslava 50. obljetnice Udruženja obrtnika Rijeka

Udruženje obrtnika Rijeka je 12.12.2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke proslavilo jubilarni, zlatni 50. rođendan.

Predsjednik Udruženja, g. Darko Sertić, otvorio je svečanost i zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu i uveličali ovaj jubilej.

Tom prigodom uručene su zahvalnice svim prethodnim dužnosnicima komorskog sustava, poslovnim partnerima s kojima Udruženje ima odličnu suradnju (HEP d.o.o., INA d.d., Građa d.d.), svim partnerskim područnim komorama i udruženjima te priznanja najzaslužnijim i najistaknutijim obrtnicima.
Posebno priznanje Udruženja obrtnika Rijeka, Priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva, dodijeljeno je g. Viktoru Šahiniju koji je nositelj svoga obrta još od davne 1966. godine. Hrvatska obrtnička komora, g. Šahiniju je uručila najvrjedniju nagradu HOK-a za istaknute obrtnike – Plaketu „Zlatne ruke s pisanim priznanjem”, a prigodnim poklonima čestitao je i gradonačelnik grada Rijeke.

Posthumno je dodjeljena Zahvalnica za dugogodišnji aktivan rad i doprinos na unaprjeđenju i promidžbi obrtništva gMarinu Perišiću te posebno priznanje Povelja za vanjske suradnike g. Andriji Viteziću.

Posebno priznanje Povelja dodjeljuje se obrtniku koji je ostvario izuzetan uspjeh u struci ili je poduzeo aktivnosti od utvrdive koristi u afirmaciji obrtništva i komorskog sustava na području djelovanja Udruženja. Povelju su dobili:

 • gđa. Željka Bobanović
 • Milivoj Brusić
 • Damir Konestra
 • gđi. Ingrid Perman

Plaketa „Obrtničke ruke“ s pisanim priznanjem dodjeljuje se obrtniku koji ima najmanje 15 godina obrtničkog statusa, a svojom je aktivnošću doprinio unapređenju obrtništva, te promociji i ugledu Udruženja. Plaketu su dobili:

 • gđa. Ljubica Filipović
 • gđa. Vanda Ozretić
 • gđa. Jovanka Kosanović
 • Robert Mikov
 • Nikola Trošelj

Statua Obrtničke ruke s poveljom dodjeljuje se obrtniku koji ima najmanje 25 godina obrtničkog statusa, a svojim je radom u obrtništvu pridonio održanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva uopće. Nagradu su dobili:

 • Rajko Cuculić
 • Mithat Sahatčiu
 • Igor Vrcelj

Program svečanosti bio je popraćen nastupom klape Nevera, a nakon svečanosti uzvanici su se podružili na zajedničkom domjenku u Salonu gradonačelnika.

Povezane novosti

Poziv na poslovni skup i razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju
Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika, koji će se održati 19. rujna 2024. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma). Poslovni razgovori će se održati u okviru 56. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2024., najvažnijeg sajma malog i srednjeg […]
Zaključak 4. biznis konferencije 24sata: Hrvatsko gospodarstvo dobro je prošlo kroz izazove koji su nas zadesili zadnjih godina
Četvrta biznis konferencija 24sata ‘Sigurnost poslovanja: Gospodarski, digitalni i ljudski faktor’, održana 07. lipnja u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu u organizaciji 24sata i Kvaka24 okupila je mnogobrojne stručnjake iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije, financiranja, IT-ja, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti. Na konferenciji je sudjelovao i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore te predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske […]
Uskoro započinje Kvarner EXPO 2024
Kvarner EXPO, specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine i tradicije te umijeća hrvatskih kreativaca održat će se u Centru Gervais u Opatiji, od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Ovogodišnji Sajam dovodi mnoštvo izlagača i donosi bogati program, koji će zasigurno razveseliti sve ljubitelje hrvatskog dizajna i kvalitetne ručne izrade. Na ovogodišnjem sajmu svoje […]