Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Poziv na 35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

Datum događanja: 26.11.2023. – 28.11.2023.
Lokacija: Terme Tuhelj, Hotel Well

Pozivamo vas na najbrojniji stručni skup ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore koji se ove godine održava u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj, Hotel Well) od 26. do 28. studenoga 2023. godine.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje aktualne problematike u sektoru, razmjena mišljenja različitih dionika i njihovih specifičnih perspektiva te pronalaženje rješenja i modela unapređenja poslovanja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika, ključnih za stvaranje i održavanje statusa Hrvatske kao svjetske turističke velesile. 

Neke od tema koje će biti obrađene kroz stručna predavanja i panel rasprave na ovogodišnjem kongresu su:

 • nedostatak kvalificirane radne snage i problem zapošljavanja u ugostiteljstvu;
 • novosti vezane uz zakonodavstvo i porezna rasterećenja u ugostiteljstvu;
 • pregled trenutnog stanja u sektoru,
 • potencijal gastronomije u stvaranju prepoznatljivog turističkog proizvoda u kontinentalnoj Hrvatskoj.

U panel raspravama sudjelovat će predstavnici državnih tijela, stručnjaci i dionici iz ugostiteljsko-turističkog sektora.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a partner Hrvatska turistička zajednica.

Tijekom Kongresa, osigurat ćemo i komercijalne prezentacije, koje mogu biti prilika za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih uz ugostiteljstvo. 

PROGRAM DOGAĐANJA 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika (Radna verzija)

 Nedjelja, 26. studenoga 2023. Hotel Well****, Terme Tuhelj
17:00Zajednička sjednica Organizacijskog odbora 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i vodstva Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a (zatvoreno za javnost – samo za članove)
19:00 do 21:00Pansionska večera u hotelu.  
od 19:30Dobrodošlica. Druženje ugostitelja RH u organizaciji domaćina Obrtničke komore i turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.
 Ponedjeljak, 27. studenoga 2023.
PRIJEPODNE (Hotel Well, kongresna dvorana)
od 9:00Akreditacija sudionika (prostor ispred kongresne dvorane)
10:00Uvodna obraćanja domaćina, organizatora i pokrovitelja
10:30Svečano otvaranje 35. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
10:40Uvodno obraćanje predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
11:00Panel-rasprava: „Radna snaga, izazovi i kako se nositi s njima – kvalitetan djelatnik“
Panel-rasprava bavit će se pitanjem radne snage i nužnosti rada na poboljšanju razvoja ljudskih potencijala u cilju stvaranja preduvjeta za zapošljavanje i osiguravanje kvalitetne radne snage. 
13:30Ručak u hotelskom restoranu
 POSLIJEPODNE (Hotel Well, kongresna dvorana)
15:00Svečana dodjela priznanja ugostiteljima
od 15:30Panel-rasprava: Kontinentalna Hrvatska – turistički potencijal koji nudi sadržaj 365“
Panel-rasprava tematski će obraditi turistički potencijal kontinentalne Hrvatske. Raspraviti će se i prezentirati aktivnosti u osiguravanju preduvjeta za daljnji razvoj turističke ponude i sadržaja kontinentalne Hrvatske. Poseban naglasak bit će na ugostiteljskoj ponudi kao integralnom segmentu kontinentalnog turizma, ali i planovima za daljnji razvoj ovog područja. 
od 19:00Pansionska večera u hotelskom restoranu
od 21:30Druženje ugostitelja – „Jole“ 
 Utorak, 28. studenoga 2023. 
 U suradnji s domaćinom mogućnost posjeta kulturnim, ugostiteljskim i drugim sadržajima koje nudi Krapinsko zagorska županija (točan raspored i način prijava bit će naknadno objavljen)
•     MUZEJ „STARO SELO KUMROVEC“ – GALERIJA A. AUGUUSTINČIĆA ILI DVORAC VELIKI TABOR – „ZELENJAK VENTEK“ – mogućnost prezentacije izrade štrukli
•     SVETIŠTE MARIJA BISTICA) – VINIRAJA MICAK – mogućnost prezentacije vina
•     MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA – KLET KOZJAK 

Napomene:

 • Moguće su određene promjene u satnici i to tijekom programa događanja u ponedjeljak 27.11. u vidu tematskog dijela – panel rasprave
 • Ručak i večeru 27. 11. moguće je konzumirati i onim gostima koji nisu na smještaju. Isti je nužno rezervirati i fakturirati najkasnije do 4 dana prije dolaska. Doplata za dodatan obrok u restoranu Lati iznosi 15 EUR / 113,02 kn po osobi bez uključenog pića. Za sve  upite molim obratite se Nikolini Pavlek, e-mail nikolina.pavlek@terme-tuhelj.hr.
 • Posjet i obilazak lokalitetima 28.11 bit će potrebno rezervirati i uplatiti unaprijed.
 • Moguća je rezervacija smještaja prije i nakon službenog programa događaja Kongresa pod istim uvjetima. Raspoloživost soba je limitirana, stoga je nužna ranija rezervacija.

Cijene hotelskog smještaja:

 • Dvokrevetna Premium soba iznosi 69 EUR / 519,88 HRK po osobi dnevno na bazi polupansiona,
 • Dvokrevetna Classic soba iznosi 55 EUR / 414,40 HRK po osobi dnevno na bazi polupansiona,
 • Doplata za Premium sobu SINGLE USE iznosi 29,00 EUR / 218,50 HRK po osobi dnevno,
 • Doplata za Classic sobu SINGLE USE iznosi 19,00 EUR / 143,16 HRK po osobi dnevno,
 • Nadoplata za druženje ugostitelja (obavezna) 27.11. navečer iznosi 30,00EUR.

Iznos uključuje open bar u trajanju 4 sata, odnosno od 21:30 do 01:30.

Svi porezi su uključeni u cijenu. Navedene cijene uključuju PDV.

U cijenu smještaja uključeno je:

 • bogat samoposlužni stol s doručkom u restoranu Lati – ponuda Selfness kuhinje pripremljene od zdravih namirnica te direktna priprema jela za goste od strane kuhara,
 • show cooking,
 • neograničeno kupanje na Vodenom planetu,
 • neograničeno korištenje fitness dvorane,
 • aqua aerobic i program animacije u hotelu,
 • gratis hotelski parking; garaža se dodatno naplaćuje 6,00 EUR / 45,21 kn po noćenju.

Boravišna pristojba NIJE uključena, a naplaćuje se 1,33 EUR / 10,00 kn po osobi/noć.

Rezervacija smještaja se vrši putem poveznice.

Povezane novosti

Poziv na poslovni skup i razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju
Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane hrvatske obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika, koji će se održati 19. rujna 2024. godine u Celju („Modra dvorana“ Celjskog sajma). Poslovni razgovori će se održati u okviru 56. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju 2024., najvažnijeg sajma malog i srednjeg […]
Zaključak 4. biznis konferencije 24sata: Hrvatsko gospodarstvo dobro je prošlo kroz izazove koji su nas zadesili zadnjih godina
Četvrta biznis konferencija 24sata ‘Sigurnost poslovanja: Gospodarski, digitalni i ljudski faktor’, održana 07. lipnja u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu u organizaciji 24sata i Kvaka24 okupila je mnogobrojne stručnjake iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije, financiranja, IT-ja, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti. Na konferenciji je sudjelovao i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore te predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske […]
Uskoro započinje Kvarner EXPO 2024
Kvarner EXPO, specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine i tradicije te umijeća hrvatskih kreativaca održat će se u Centru Gervais u Opatiji, od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Ovogodišnji Sajam dovodi mnoštvo izlagača i donosi bogati program, koji će zasigurno razveseliti sve ljubitelje hrvatskog dizajna i kvalitetne ručne izrade. Na ovogodišnjem sajmu svoje […]