Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Postani obrtnik GKRI

POSTANI OBRTNIK – školovanje, zapošljavanje, osnivanje obrta – panel s prezentacijama i zanimljivom raspravom s partnerima u projektu, koji je organizirala Obrtnička komora PGŽ s Gradskom bibliotekom Grada Rijeke, održana je jučer, 30.10.2018. godine u prostorijama biblioteke.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim sudionicima koji su nas podržali u navedenoj aktivnosti:

  • Graditeljskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja
  • Strojarsko brodograđevnoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja
  • Obrtniku, Danijelu Vladiću
  • HZZ-u, StepRi i Gradskoj biblioteci (Srednjišnji odjel).

Zaključci rasprave:

  • Postani obrtnik
  • Koristi mjere HZZ-a za samozapošljavanje
  • Iskoristi priliku kroz otvaranje obrta kao paušalist (paušalni obrt)
  • Obrtnička zanimanja jesu „top zanimanja“, svi trebamo dobrog majstora: vodoinstalatera, instalatera grijanja, stolara, automehaničara, soboslikara, autolakirera….
  • Cijena usluge i rada u obrtničkim zanimanjima raste (što je opet dobar razlog za otvaranje obrta jer je moguće realizirati dobre prihode)

Poruka za učenike osmih razreda:

  • Izaberi sam zanimanje i posao koji želiš raditi; budi tvrdoglav i ne vodi se isključivo odlukom roditelja, jer to je tvoj put.

 

ŠTO JE VAŽNO ZA BUDUĆNOST DJECE:

Djeca u školama trebaju eksperimentirati – istraživati svoje sklonosti i potencijale koji im mogu biti pokazatelj onoga što će odabrati u budućnosti kao zanimanje.

 

ODABERI DOBRU BUDUĆNOST ZA SEBE !

 

Pripremila: T.D.

Povezane novosti

41 primjedba HOK-a na nove kurikulume: Učenje temeljeno na radu je ključ
Hrvatska obrtnička komora (HOK) je u postupku e-savjetovanja uputila 41 komentar na kurikulume za obrtnička zanimanja, pri čemu podržava uvođenje novih kurikuluma u sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te modernizaciju provedbe strukovnog obrazovanja, posebno isticanjem modularnog pristupa te jačanje segmenta učenja temeljenog na radu kao ključne komponente kvalitetnog strukovnog obrazovanja. Traženo je da se u […]
Potpisan Sporazum o suradnji Hrvatskog društva ekonomista i Hrvatske obrtničke komore
Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko društvo ekonomista potpisali su Sporazum o suradnji kojim se, između ostalog, omogućuje zajedničko djelovanje na jačanju obrtništva i poduzetništva, poboljšanje poslovnog okruženja te konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Jedan od inicijatora suradnje je predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore dr.sc. Emil Priskić. Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke […]
Ceh frizera i kozmetičara HOK-a: Potrebno je trogodišnje obrazovanje s više prakse i osiguranje ruku kao sredstva rada
„Majstore ljepote 2024.“ posjetilo više od 300 sudionika –  na natjecanjima sudjelovala 33 profesionalca i 89 učenika Prvi „Majstori ljepote 2024._Dani frizera i kozmetičara HOK-a“ okupili su u protekla tri dana više od 300 predstavnika struke na Zagrebačkom Velesajmu. Održan je zanimljiv panel na temu stanja u struci, predavanja o poticajima za naukovanje te  potrebama […]