Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Na praktičnom dijelu majstorskog ispita kuhari i natkonobari pokazali stručnost i kvalitetu

Obrtnička komora PGŽ započela je s realizacijom ispitnog roka za majstorske ispite, koji će se održati u periodu od 27.3.2023. –  7.5.2023. godine.

Kuhari i natkonobari su među prvim kandidatima koji su pristupili praktičnom dijelu majstorskog ispita, te su ga uspješno položili.

Članovi ispitne komisije za kuhare Miloš Dekleva, Damir Perman i Dražen Lesica, bili su iznimno zadovoljni praktičnim uratcima budućih majstora kuhara.

Također, ispitna komisija za natkonobara u sastavu: Ines Kinkela, Damir Mišković, Nikolina Marčelja Pošćić, pohvalila je praktične uratke budućeg majstora natkonbara.

Praktičnom dijelu majstorskog ispita, bio je nazočan predsjednik Obrtničke komore PGŽ, Emil Priskić, potpredsjednik Obrtničke komore PGŽ,  Mauricio Počekaj i tajnica komorskog ureda, Zora Pavelić, koji su ovom prilikom dobili uvid u način provođenja praktičnog dijela majstorskog ispita.

Prilog:

Majstorski uratci, kuhar i natkonobar.

Povezane novosti

41 primjedba HOK-a na nove kurikulume: Učenje temeljeno na radu je ključ
Hrvatska obrtnička komora (HOK) je u postupku e-savjetovanja uputila 41 komentar na kurikulume za obrtnička zanimanja, pri čemu podržava uvođenje novih kurikuluma u sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te modernizaciju provedbe strukovnog obrazovanja, posebno isticanjem modularnog pristupa te jačanje segmenta učenja temeljenog na radu kao ključne komponente kvalitetnog strukovnog obrazovanja. Traženo je da se u […]
Potpisan Sporazum o suradnji Hrvatskog društva ekonomista i Hrvatske obrtničke komore
Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko društvo ekonomista potpisali su Sporazum o suradnji kojim se, između ostalog, omogućuje zajedničko djelovanje na jačanju obrtništva i poduzetništva, poboljšanje poslovnog okruženja te konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Jedan od inicijatora suradnje je predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore dr.sc. Emil Priskić. Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke […]
Ceh frizera i kozmetičara HOK-a: Potrebno je trogodišnje obrazovanje s više prakse i osiguranje ruku kao sredstva rada
„Majstore ljepote 2024.“ posjetilo više od 300 sudionika –  na natjecanjima sudjelovala 33 profesionalca i 89 učenika Prvi „Majstori ljepote 2024._Dani frizera i kozmetičara HOK-a“ okupili su u protekla tri dana više od 300 predstavnika struke na Zagrebačkom Velesajmu. Održan je zanimljiv panel na temu stanja u struci, predavanja o poticajima za naukovanje te  potrebama […]