Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

2. STRUKON – strukovna konferencija ”Pamet u glavu” okupila brojne obrtnike

U Centru Gervais u Opatiji u petak, 24. svibnja 2024. godine održana je 2. strukovna konferencija STRUKON, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Konferencija pod nazivom ”Pamet u glavu”, organizirana na inicijativu Ceha obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera, okupila je obrtnike, ali i ostale sudionike koji su u velikom broju došli poslušati što svaki poduzetnik treba znati za uspješno poslovanje.

Konferenciju je otvorio dr. sc. Emil Priskić, predsjednik Obrtničke komore PGŽ, pri čemu je istaknuo važnost ovakvih događanja za razvoj obrtništva. Obrtnika u Primorsko-goranskoj županiji ima gotovo 11 tisuća, a Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, uz 11 udruženja obrtnika koja djeluju na području županije, svakodnevno pruža javni servis, kako članovima, tako i trećima, odgovarajući na sve postavljene upite. Upravo ova Konferencija, koja je obuhvatila raznolike teme značajne za svakog poduzetnika, kao i one koji tek planiraju započeti poduzetnički put, ponudila je odgovore na pitanja s kojima se poduzetnici učestalo susreću.

Na Konferenciji, koja je obuhvatila 5 predavanja te zavšni panel ”Poduzetničke prepreke i kako ih zaobići” govorile su dr. sc. Elvira Mlivić Petrović, trenerica svjesnog života i uspjeha, direktorica poduzeća Filaks d.o.o. iz Zagreba, dr. sc. Morena Mičetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo EU fondove Grada Poreča, direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč te Mentorica za osobni rast i razvoj u Smart Weekend by Morena, Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore iz Zagreba i osnivačica poduzeća Dudi speed d.o.o., poznata i kao Šaptačica poduzetnicima, Iva Vlašimsky, marketing konzultantica za kreiranje digitalne reputacije i gradnju autoriteta iz obrta za sadržajni marketing Narativa iz Kastva te Alex Tessin, simultana prevoditeljica za njemački, engleski i slovenski jezik te komunikacijska trenerica u Studio 7 & Maxfin.

Panel ”Poduzetničke prepreke i kako ih zaobići” donio je pregršt korisnih savjeta i zaključaka

Predavačice su svojim pričama o uspjehu, izazovima i postignućima inspirirale prisutne i pokazale kako je uz znanje, trud i kvalitetnu podršku itekako moguće ostvariti i osobne i poslovne ciljeve.

Ova konferencija ukazala je još jednom da su edukacije i kontinuirano usavršavanje temelj uspješnog poduzetništva, a prilagođavanje novim trendovima i tehnologijama neophodno je za održavanje konkurentnosti na tržištu.

Povezane novosti

Obavijest o besplatnim edukacijama Agencije za zaštitu osobnih podataka i web alatu Olivia
Obavještavamo da Agencija za zaštitu osobnih podataka od rujna 2022. provodi EU projekt ARC2 s ciljem pružanja potpore prvenstveno obrtnicima, mikro, malim i srednjim poduzetnicima prilikom usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Iako je projekt prvenstveno namijenjen ovoj ciljanoj skupini, aktivnosti koje se provode u ARC2 projektu i web alat Olivia mogu biti […]
2. STRUKON – Strukovna konferencija ”Pamet u glavu”
U petak, 24. svibnja 2024. godine, s početkom u 08:30 sati, u Centru Gervais u Opatiji održava se 2. STRUKON – Strukovna konferencija ”Pamet u glavu” na inicijativu Ceha obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Cilj ovog događanja je okupiti sadašnje i buduće obrtnike organiziranjem mjesta za razmjenu znanja i iskustava. […]
Edukacije za korištenje modula eGrađevinski dnevnik
Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi edukacije korisnika Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU). ISPU je državni interoperabilni i multiplatformni sustav za trajno praćenje stanja u prostoru, organiziran kao sustav samostalnih funkcionalnih cjelina – modula. S ciljem digitalizacije poslovnih procesa iz nadležnosti Ministarstva te unapređenja korištenja informacijsko – komunikacijske tehnologije, sustav se kontinuirano nadograđuje […]