Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Započela provedbe projekta LO.PA.Z. PLUS

Danas se u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. održao prvi sastanak projektnog tima za projekt LO.PA.Z. PLUS koji je odobren iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.000.000,00 kuna temeljem Ugovora broj UP.01.3.1.01.0071. 

Korisnik projekta je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., a partneri su Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Centar tehničke kulture Rijeka, Općina Viškovo, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, HOK – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka.

Projektni partneri, kao članice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije, zajedno su osmislili inovativne lokalne inicijative kako bi doprinijele povećanju zapošljavanja ranjivih skupina na tržištu rada, a usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima.

Tako će nezaposleni i dugotrajno nezaposleni i to mladi do 29 godine, žene, stariji od 29 godine, osobe od 50 godine i više, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, svi oni koji u evidenciji HZZ kao i ostali koji dokažu status nezaposlenih moći sudjelovati aktivnostima projekta i povećati znanja i vještine za svoje zaposlenje. Te aktivnosti se odnose na osposobljavanje i usavršavanje nezaposlenih osoba i pohađanje edukacija na teme: osnove programiranja i upravljanja CNC glodalicom; 3D modeliranje, skeniranje i printanje; javna nabava; korištenje računala; EBC*L-B razine (međunarodni certifikat za poslovnih kompetencija); izrada i provedba EU projekata; produkcija u kulturi i sustavno poduzetništvo. One nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastito poslovanje moći će dobiti potporu za samozapošljavanje te prije i poslije pokretanja tvrtke dobiti informacije, savjetovanje i mentorstvo.

 

Jednako tako, predstavnici i zaposlenici članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije imat će mogućnosti osnažiti svoje kapacitete putem edukacije, dobre EU prakse, suradnjom s Lokalnim partnerstvo za zapošljavanje Istarske županije.

 

U cilju efikasnijeg i boljeg usmjeravanja potreba za zapošljavanje, tijekom provedbe projekta izradit će se korisni materijali koji će se usmjeriti svim ciljnim skupinama kao što su program poticanja poduzetništva u Primorsko-goranskoj županiji, analiza deficitarnih zanimanja u Primorsko-goranskoj županiji, razvoj alata za praćenje potreba kadrova u IT sektoru te stvoriti koaliciju za razvoj digitalnih znanja i vještina.

Očekuje se da će 145 osoba biti sudionikom postavljenih aktivnosti projekta od kojih će:

          85 biti stručnije, kompetentnije i obučenije osobe ranjivih skupina za tržište rada od kojih njih 40 će pokrenuti vlastito poslovanje putem samozapošljavanja, a 20 njih će se zaposliti;

          60 osnaženih predstavnika i zaposlenika članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije omogućiti njegovo održivo funkcioniranje.

Projekt će doprinijeti ostvarenju horizontalnih tema Operativnog programa Učinkoviti ljudskih resursa putem jednakih mogućnosti, održivom razvoju i zaštiti okoliša te promicanju dobrog upravljanja, uključujući suradnju s civilnim sektorom.

Projekt traje od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine.

 

       

             www.esf.hr

 

 

 

Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.

Voditelj projekta

Doris Sošić

T 051 634 336

E doris.sosic@porin.hr

Povezane novosti

41 primjedba HOK-a na nove kurikulume: Učenje temeljeno na radu je ključ
Hrvatska obrtnička komora (HOK) je u postupku e-savjetovanja uputila 41 komentar na kurikulume za obrtnička zanimanja, pri čemu podržava uvođenje novih kurikuluma u sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te modernizaciju provedbe strukovnog obrazovanja, posebno isticanjem modularnog pristupa te jačanje segmenta učenja temeljenog na radu kao ključne komponente kvalitetnog strukovnog obrazovanja. Traženo je da se u […]
Potpisan Sporazum o suradnji Hrvatskog društva ekonomista i Hrvatske obrtničke komore
Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko društvo ekonomista potpisali su Sporazum o suradnji kojim se, između ostalog, omogućuje zajedničko djelovanje na jačanju obrtništva i poduzetništva, poboljšanje poslovnog okruženja te konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Jedan od inicijatora suradnje je predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore dr.sc. Emil Priskić. Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke […]
Ceh frizera i kozmetičara HOK-a: Potrebno je trogodišnje obrazovanje s više prakse i osiguranje ruku kao sredstva rada
„Majstore ljepote 2024.“ posjetilo više od 300 sudionika –  na natjecanjima sudjelovala 33 profesionalca i 89 učenika Prvi „Majstori ljepote 2024._Dani frizera i kozmetičara HOK-a“ okupili su u protekla tri dana više od 300 predstavnika struke na Zagrebačkom Velesajmu. Održan je zanimljiv panel na temu stanja u struci, predavanja o poticajima za naukovanje te  potrebama […]