Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Novosti za vozače – mogućnosti nakon obavljenog prijevoza robe

Dopuna Upute za karantene za vozače teretnih vozila_MUPZbog mnogobrojnih upita o potrebi ili ne ostajanja vozača u karanteni dostavljamo Vam pojašnjenje Stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e o mjerama koje se odnose na vozače teretnih vozila.

 

Nakon obavljenog prijevoza vozač teretnog vozila ima četiri mogućnosti:

 1. ostanak u kabini teretnog vozila do sljedeće potrebe istovara/utovara (nakon potrebnog odmora) na novoj lokaciji, ukoliko se radi o kraćem vremenskom razdoblju između tura. Zabranjen izlazak iz kabine!

 

 1. boravak u organiziranoj karanteni za vozače teretnih vozila

Za vrijeme boravka u karanteni za vozače teretnih vozila, vozač može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca.

Ukoliko poslodavac nema potrebu vozača uputiti na rad (utovar ili istovar te prijevoz robe), taj isti vozač nakon zadnjeg obavljenog prijevoza mora ostati u karanteni najmanje 14 dana.

 

 1. boravak u karanteni za vozače teretnih vozila, organiziranoj unutar poslovnih prostora poslodavca sukladno mjerama zdravstvenog nadzora

U privitku objave se nalazi Postupnik temeljem kojeg se može formirati karantena, sukladno mjerama zdravstvenog nadzora, unutar poslovnih prostora poslodavca za svoje vozače, a vezano uz Uputu o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila od 15. ožujka 2020.g., Članak 2, Stavak 3.

Kontakti osoba iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e kojima se možete obratiti za daljnje postupanje (isključivo za formiranje karantene u poslovnom prostoru): Vedrana Jurčević Podobnik (vedrana.jurcevic-podobnik@zzjzpgz.hr) i Vesna Šušnić ddd@zzjzpgz.hr.

Za vrijeme boravka u karanteni za vozače teretnih vozila, vozač može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca.

Ukoliko poslodavac nema potrebu vozača uputiti na rad (utovar ili istovar te prijevoz robe), taj isti vozač nakon zadnjeg obavljenog prijevoza mora ostati u karanteni najmanje 14 dana.

 

 

Nakon zadnjeg obavljenog prijevoza, u slučaju kada poslodavac više ne treba vozača, osim boravka u karanteni u trajanju od 14 dana, vozač ima i drugu mogućnost, a to je odlazak u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

 

 

 1. odlazak u samoizolaciju u trajanju od 14 dana

Ukoliko vozač teretnog vozila ode u samoizolaciju, mora se strogo pridržavati propisanih mjera i ne smije izlaziti iz samoizolacije, što znači da u navedenom periodu ne smije obavljati poslove prijevoza za svog poslodavca.

 

U privitku objave se nalaze i Dopune Upute za karantene za vozače teretnih vozila koje je izdalo MUP!

 

Što znači i kako provoditi samoizolaciju:

 1. Nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, osim u krajnjoj nuždi.

   

  2. Kada uđete u samoizolaciju, dužni ste se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine. Daljnja javljanja nisu potrebna, osim ako dobijete temperaturu.

  3. Mjerite tjelesnu temperaturu ujutro i navečer

  4. Obratite pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije (temperatura, kašalj, otežano disanje…)

  5. Redovito perite ruke sapunom ili koristite hidroalkoholnu otopinu

  6. Redovito čistite i dezinficirajte predmete i površine u prostorijama gdje boravite

  7. Redovito provjetravajte prostoriju

  8. Koristite zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo

  9. Osigurajte odvojenu sobu i odvojeno koristite kupaonicu

  10. U slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se javite telefonom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom epidemiologu.

 

 

Napominjemo da više informacija o samoizolaciji možete pronaći na stranicama ravnateljstva civilne zaštite, na kojima se podaci uredno ažuriraju.

 

Postupci u karanteni za vozace teretnih vozila_NZZJZ

Povezane novosti

Informacije vezane za podnošenje prijave putem www.radnacrno.hr
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Obrtnička komora Istarske županije i Obrtnička komora Ličko-senjske županije,  zajedno su u travnju 2024.godine pokrenule pilot projekt putem nove internetske stranice www.radnacrno.hr, čime je, u suradnji sa Državnim inspektoratom, omogućena anonimna prijava neregistriranih djelatnosti. Ističemo nekoliko bitnih informacija kod podnošenja prijava: Podsjećamo na osnovni razlog pokretanja ove inicijative, a to je […]
Zračna luka Rijeka vratila prošlogodišnji Cjenik za visoko frekventne korisnike parkirališnog prostora
Zahvaljujući uspješnom prošlotjednom sastanku i konstruktivnim zaključcima domaćih i inozemnih turoperatora, turističkih agencija, prijevoznika i predstavnika UHPA-e, TZ Kvarnera i Obrtničke komore PGŽ, Zračna luka Rijeka vratila je prošlogodišnji Cjenik parkiranja za visokofrekventne korisnike. Ova odluka potvrđuje važnost dijaloga i suradnje između Obrtničke komore, drugih institucija i upravljačkih tijela. Zahvaljujemo svima koji su svojim angažmanom […]
ZL Rijeka novim cjenikom za 2024. ozbiljno ugrozila poslovanje turističkog sektora
Na inicijativu turističkih agencija i prijevoznika 3. svibnja 2024. u Rijeci održan je sastanak u vezi novog cjenika parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirnog prostora na ZL Rijeka za 2024. Direktor Zračne luke Rijeka 3. travnja 2024. godine donio je novi cjenik parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirnog prostora na ZL Rijeka za 2024. godinu, […]