Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo otvoreni javni poziv za poticanje obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu „STIPENDIJE“. Poziv je otvoren do 2.11.2024. godine ili do iskorištenja sredstava.

Osnovni cilj: Jačanje kompetencija ljudskih resursa u ugostiteljstvu i turizmu poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata u turizmu.

Specifični ciljevi: Motiviranje mladih za rad u ugostiteljstvu i turizmu kroz podizanje standarda obrazovanja:

  • stipendiranjem tijekom obrazovanja
  • podizanjem kvalitete stručne prakse
  • zapošljavanjem nakon završenog obrazovanja

Prihvatljivi prijavitelji: Pravne i fizičke (obrti) osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, hosteli iz skupine ostali ugostiteljski objekti ili turističke agencije.

Ukupni iznos stipendije iznosi 266 € po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo osigurava 186 €, a poslodavac 80 €.

Javni natječaj objavljen je na mrežnoj stranici Ministarstva (poveznica).

Prijave se podnose isključivo putem portala eTurizam: https://eturizam.gov.hr/.

Prijavu može ispuniti samo osoba koja ima ovlaštenja za zastupanje Poslodavca u sustavu eGrađani, za TuRiznica-u (FINA servis e-ovlaštenja) popunjavanjem on-line obrasca prijave i učitavanjem svih propisanih/obveznih obrazaca i propisane dokumentacije. Prijave koje nisu podnesene na propisani način putem elektroničke usluge TuRiznica neće biti uzete u daljnje razmatranje.

Prijavitelj u elektroničkoj usluzi TuRiznica može spremati te nadopunjavati prijavni obrazac i dokumentaciju. Jednom kad je prijava predana klikom na „Pošalji“ smatra se konačnom te ne postoji mogućnost naknadne dopune obrasca prijave i natječajne dokumentacije.

Uvjete javnog poziva, dinamiku isplate planiranih sredstava, razdoblja stipendiranja, obveze i prava poslodavaca, stipendista te preostale odredbe Javnog poziva – možete pronaći u Uputama za prijavitelje.

Sva eventualna pitanja mogu se uputiti elektroničkim putem na e-mail adresu: stipendije@mints.hr.

Povezane novosti

Program “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo” za 2024. godinu
Ministarstvo gospodarstva objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2024. godinu. Programom “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ dodjeljuju se bespovratna sredstava namijenjena poticanju ciljanih programa obrazovanja za obrtništvo koji osiguravaju kvalitetne i motivirane kadrove u svrhu jačanja konkurentnosti, poticanja produktivnosti te rasta i razvoja obrtništva.Korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog Programa mogu […]
Sve informacije o Fondu obrtničke pomoći
Početkom lipnja 2024. godine osnovan je Fond obrtničke pomoći obrtnicima – članovima Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, kao “pilot” projekt Komore i pripadajućih udruženja obrtnika. Fond je osnovan s ciljem pomoći obrtnicima, za vrijeme od 1. do 42. dana privremene nesposobnosti za rad (bolovanja), refundiranjem dijela troškova za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, i to za period […]
Grad Rijeka objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima početnicima
Sukladno Općem programu mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke, Grad Rijeka objavljuje javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija po mjeri Subvencioniranje troškova poduzetnika početnika. Javni poziv dostupan je putem poveznice: Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija po mjeri Subvencioniranje troškova poduzetnika početnika Poduzetnici početnici bitan su segment […]