Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore pripremila je Vodič za označavanje nepretpakirane hrane.
Zakonodavni okvir koji se odnosi na označavanje hrane na cijelom teritoriju EU definiran je prije svega Uredbom EU br. 1169/2011. o informiranju potrošača o hrani, ali i nizom pratećih dokumenata na nacionalnoj razini i na razini EU.
U Vodič HOK-a ugrađene su i izmjene koje su se dogodile u zakonodavnom okviru koji se odnosi na označavanje nepretpakirane hrane. Više na hok.hr
Vodič za označavanje nepretpakirane hrane
- Objavljeno 17.06.2016.
- u kategoriji Važne informacije
Povezane novosti
Odlukom se određuju najviše cijene određenih proizvoda i određenih kategorija proizvoda u trgovini na malo radi sprječavanja negativnih učinaka promjena pojedinih cijena, a u cilju otklanjanja štetnih posljedica na tržištu u pogledu opskrbe potrošača određenim proizvodima u trgovini na malo na području Republike Hrvatske. Ova Odluka odnosi se na subjekte koji obavljaju registriranu djelatnost trgovine […]
Odlukom se određuju najviše cijene određenih proizvoda i određenih kategorija proizvoda u trgovini na malo radi sprječavanja negativnih učinaka promjena pojedinih cijena, a u cilju otklanjanja štetnih posljedica na tržištu u pogledu opskrbe potrošača određenim proizvodima u trgovini na malo na području Republike Hrvatske. Ova Odluka odnosi se na subjekte koji obavljaju registriranu djelatnost trgovine […]
Već dva mjeseca traje ozbiljan problem s ambalažom na koju se pri nabavi uredno plaća naknada za zbrinjavanje, ali obrtnici – posebice ugostitelji – nemaju mogućnost povrata ni adekvatnog zbrinjavanja iskorištene ambalaže. Ambalaža se gomila, skladišni prostori ne postoje za toliko ambalaže, a sezona je u punom jeku. Mnogi ugostitelji nemaju gdje skladištiti praznu ambalažu, […]


