Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Otvoreni javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2023.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2023. godinu.
 
Predmet Programa je dodjela bespovratnih sredstava namijenjenih očuvanju i razvoju tradicijskih obrta koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.
 
Ciljevi Programa su:

  • očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • jačanje konkurentnosti tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • povećanje prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda.

Korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog Programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog odnosno umjetničkog obrta.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 3.000,00 eura, a najviši 7.000,00 eura, dok ukupna vrijednost Programa iznosi 470.700,00 eura.
 
Prijava (Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 2. siječnja do 16. veljače 2024. godine. na adresu:
 
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA
Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2023. godinu
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

Upiti u svezi prijave na Otvoreni javni poziv dostavljaju se putem elektroničke pošte na adresu: poduzetnistvoiobrt@mingor.hr.

Program TUO2023
Otvoreni javni poziv TUO2023
Prijavni obrazac TUO2023
Skupna izjava TUO2023
Izjava o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini
Izjava o korištenim potporama male vrijednosti TUO2023
Ugovor TUO2023
Obrazac Izvještaja o korištenju sredstava TUO2023
Oznaka vidljivosti

Povezane novosti

UPOZORENJE OBRTNICIMA
Oprezno s poslovnim registrima i adresarima za objavu podataka! Nastavlja se praksa učestalog slanja poziva obrtnicima za upis podataka obrta u razne „registre“, no zapravo se radi o komercijalnim poslovnim adresarima. Upis nije obvezan već se radi o slanju neobvezujućih ponuda. Kao obrtnici, nemate obvezu prihvata ponude, niti pristanka na objavu podataka u raznim „registrima“. […]
Informacije vezane za podnošenje prijave putem www.radnacrno.hr
Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Obrtnička komora Istarske županije i Obrtnička komora Ličko-senjske županije,  zajedno su u travnju 2024.godine pokrenule pilot projekt putem nove internetske stranice www.radnacrno.hr, čime je, u suradnji sa Državnim inspektoratom, omogućena anonimna prijava neregistriranih djelatnosti. Ističemo nekoliko bitnih informacija kod podnošenja prijava: Podsjećamo na osnovni razlog pokretanja ove inicijative, a to je […]
Zračna luka Rijeka vratila prošlogodišnji Cjenik za visoko frekventne korisnike parkirališnog prostora
Zahvaljujući uspješnom prošlotjednom sastanku i konstruktivnim zaključcima domaćih i inozemnih turoperatora, turističkih agencija, prijevoznika i predstavnika UHPA-e, TZ Kvarnera i Obrtničke komore PGŽ, Zračna luka Rijeka vratila je prošlogodišnji Cjenik parkiranja za visokofrekventne korisnike. Ova odluka potvrđuje važnost dijaloga i suradnje između Obrtničke komore, drugih institucija i upravljačkih tijela. Zahvaljujemo svima koji su svojim angažmanom […]